Sosyal Medya

Güncel

ÖZEL HABER - Azerbaycan’da AK Parti kuruluyor

Düşünce Mektebi - Azerbaycan’da merkez sağ parti Musavat’tan ayrılan bir gurup, yakın aylarda AK Parti isimli muhafazakâr bir parti kuracaklarını duyurdular. Parti Türkiye’deki Ak Parti’nin siyasi çizgisini izleyecek.



Düşünce Mektebi - Azerbaycan’da merkez saÄŸ parti Musavat’tan ayrılan bir gurup, yakın aylarda AK Parti isimli muhafazakâr bir parti kuracaklarını duyurdular. Parti Türkiye’deki Ak Parti’nin siyasi çizgisini izleyecek.

Musavat Partisinin eski gençlik kolları başkanı Tural Abbaslı son parlamento seçimlerine Ak Blok olarak katılan siyasi harekâtın partiye dönüşeceğini açıkladı.

Tural Abbaslı yeni partinin Ak Parti adlanacağını ve Türkiyede’ki adaşı ile aynı siyasi çizgiyi benimseyeceÄŸini duyurdu.

T. Abbaslı’ya göre önümüzdeki 6 ay içerisinde parti örgütlenme sürecini bitirerek ilk kurultayını geçekleÅŸtirecektir.  

T. Abbaslı oluÅŸacak partinin adı ile ilgili ilk seçeneÄŸin da belli olduÄŸunu söyledi: "Parti ‘Ak Blok’ temel alınarak kurulduÄŸundan isminin de Ak Parti olmasını isabetli buluyoruz. Ak Partinin bir sembolik anlamı da var. Türkiye'de AK Parti yeni siyasi dönemin temellerini attı. Bizde Azerbaycan’da yeni siyasi dönemin temelinin kurulmasından yanayız. O yüzden sembolik anlamda AK Parti'ye uygun Ak Parti kurmak istiyoruz. Aslında hedeflerimiz de merkez saÄŸ partisi olarak AK Parti ile örtüşmektedir. Muhafazakar demokrat ideolojisine sahip bir parti kurmak niyetindeyiz. EÄŸer iÅŸler yolunda giderse Türkiye’deki AK Parti ile de iliÅŸki kurmak, müttefiklik yapmak niyetimiz var ".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.